Ο Khru Θ. Γκίτσας, υπεύθυνος της W.M.C. για την Ελλάδα

Βρίσκεστε εδώ: WMC Greece 5 Δελτία Τύπου 5 Ο Khru Θ. Γκίτσας, υπεύθυνος της W.M.C. για την Ελλάδα

Υπεύθυνος της W.M.C. Greece, ο Khru Θεόδωρος Γκίτσας.

Ο Khru Γκίτσας εδώ και αρκετά χρόνια διδάσκει και προωθεί με σεβασμό και αγάπη την πολεμική τέχνη της Ταϊλάνδης, η οποία δημιουργήθηκε για να επιβιώσει για εκατοντάδες χρόνια και έχει δοκιμαστεί από την μακρόχρονη ιστορία πραγματικών μαχών και πολέμων. Πολύ λίγοι άνθρωποι έχουν το βάθος των γνώσεων που ο ίδιος κατέχει στην τέχνη του Muaythai. Ο Khru Γκίτσας, μετά την επίσημη αναγνώριση του αθλήματος του Μουάιτάι από την Ελληνική Πολιτεία, διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Muaythai (Π.Ο.Μ.), ενώ παραμένει μέλος της Τεχνικής Επιτροπής της Π.Ο.Μ., πάντα υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, I.F.M.A. Επίσης είναι υπεύθυνος για την ανάπτυξη του διεθνούς συστήματος αξιολόγησης Μουάιτάι iGLA στην Ελλάδα.

H W.M.C. Greece ιδρύθηκε το 2019 και είναι ο μοναδικός νόμιμος εκπρόσωπος της W.M.C. (World Muaythai Council) για την Ελλάδα, εξουσιοδοτημένος να εγκρίνει επιδείξεις και τίτλους και να παρέχει επίσημες κατατάξεις (rankings) για λογαριασμό του παγκόσμιου φορέα.

Η W.M.C. είναι ο μόνος, έγκυρος φορέας ελέγχου του Muaythai, τόσο στην Ταϊλάνδη όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο. Ιδρύθηκε με κοινοβουλευτικό ψήφισμα, ενσωματώθηκε από τη Βασιλική Κυβέρνηση της Ταϊλάνδης και ελέγχεται από την Αθλητική Αρχή της Ταϊλάνδης, σε συνεργασία με τις υψηλότερες αθλητικές αρχές των χωρών-μελών της ανά τον κόσμο, με απώτερο σκοπό τον ασφαλή έλεγχο όλων των πτυχών της τέχνης και του αθλητισμού του Muaythai. Η W.M.C. ιδρύθηκε το 1995, με την συμμετοχή  39 χωρών – εκπροσώπων. Σήμερα η WMC εκπροσωπείται από 120 χώρες-μέλη μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Το διοικητικό συμβούλιο της WMC ενώνει όλες τις χώρες-μέλη και χτίζει ισχυρά θεμέλια για τον αθλητισμό, με το σύνθημα:

«Ένας ΚόσμοςΈνα Muaythai» (“One World – One Muaythai”)

Η W.M.C. Greece τελεί υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μουάιτάι (Π.Ο.Μ.), η οποία εκπροσωπεί την I.F.M.A. (International Federation of Muaythai Associations) στην Ελλάδα.

Κοινοποίηση: