Pol Prapradang – «Wild Boar»
Υπάρχουν σύγχρονες θρυλικές προσωπικότητες του Muaythai, καθώς και εκείνες του παρελθόντος. Όπως ο Pol Prapradang – ο «Wild Boar». Το ρεκόρ του μιλά από μόνο του: 350 αγώνες Muaythai, τόσο τοπικοί όσο και διεθνείς. Δεν έπεσε ΚΟ και εκτός μάχης ποτέ, ούτε μετρήθηκε ποτέ κατά τη διάρκεια της εξαιρετικής καριέρας του.
Αυτό το ρεκόρ είναι ακόμα πιο θεαματικό, καθώς χτίστηκε και με αγώνες σε κατηγορίες πολύ βαρύτερες από την δική του. Ήταν bantamweight αλλά για να βρει έναν αγώνα, συχνά αγωνιζόταν στα welterweight.
Ο «Wild Boar» ήταν επίσης διάσημος λόγω του Wai khru (τελετουργικός χορός), πριν από κάθε αγώνα. Όποιος το έχει δει, ξέρει ότι το «Hanuman Tob Yong» που σημαίνει «Ο Πίθηκος Θεός που χτυπάει το κουνούπι» δεν συγκρινόταν με κανενός άλλου. Ο Pol Prapradang ήταν επίσης ο πρώτος Ταϊλανδός που κατατάχθηκε διεθνώς στη κατηγορία bantamweight της διεθνούς πυγμαχίας.
Apidej Sit-Hirun – «Ο Πρωταθλητής των Επτά Τίτλων»
Άλλες σύγχρονες μορφές έγιναν θρύλοι λόγω της ιδιαίτερης τεχνικής τους στο Muaythai. Όπως ο Apidej Sit-Hirun, γνωστός ως «Ο Πρωταθλητής των Επτά Τίτλων», ο πιο τρομερός kicker που έχει δει ποτέ το Muaythai, κάποτε έσπασε το χέρι του αντιπάλου του με λάκτισμα. Το οπλοστάσιο των λακτισμάτων του τον έκανε διάσημο κρατώντας το ρεκόρ έως και σήμερα και ταυτόχρονα σε επτά τίτλους welterweight, τόσο του Muaythai όσο και της διεθνούς πυγμαχίας, ένα ιστορικό ρεκόρ που εξακολουθεί να ισχύει.
Dieselnoi Chor Thanasukarn – «The Sky Piercing Knee Kicker»
Ένας άλλος διάσημος σύγχρονος μαχητής ήταν ο Dieselnoi Chor Thanasukarn, γνωστός και ως «The Sky Piercing Knee Kicker», ένας μαχητής που στο τέλος, κανείς δεν τολμούσε να πολεμήσει. Ήταν ειδικός στα γόνατα, προκαλώντας το ένα νοκ-άουτ μετά το άλλο με τις εκπληκτικές επιθέσεις του. Ονομάζεται και μαχητής «spinster». Κανείς ποτέ δεν τόλμησε να τον προκαλέσει με αποτέλεσμα σε ένα πρωτάθλημα να παραιτηθεί απλώς και μόνο επειδή δεν μπορούσε να βρεθεί κάποιος πρόθυμος να τον αντιμετωπίσει.
Οι «δύο ξένοι»
Οι ξένοι μαχητές εμφανίζονται στην ιστορία του Muaythai. Το 1778 κατά τη διάρκεια της βασιλείας του Βασιλιά Ράμα Ι, δύο αδέρφια απο τη Γαλλία έφτασαν στο Βασίλειο του Σιάμ. Ήταν πυγμάχοι και είχαν χτίσει την φήμη τους νικώντας όλους τους τοπικούς πρωταθλητές της Ινδοκίνας. Ήρθαν λοιπόν να προκαλέσουν τους Ταϊλανδούς μαχητές του Muaythai, οι οποίοι δέχτηκαν την πρόκληση με ένα υψηλό χρηματικό έπαθλο ύψους 50 chang, δηλαδή 4000 περίπου Baht.
Ο Ταϊλανδός Πρίγκιπας δεσμεύτηκε να βρει έναν υπερασπιστή της ταϊλανδικής τιμής και του αθλήματος. Επέλεξε ένα μέλος της Βασιλικής Φρουράς του Παλατιού, τον Muen Plan.
Ο διαγωνισμός οργανώθηκε στους χώρους του Μεγάλου Παλατιού, ο Muen Plan φορούσε πλήρη μαχητικά εμβλήματα και Kruang Rang για να τον προστατεύουν. Όταν ξεκίνησε ο αγώνας, ο πρώτος ξένος, πιο μεγαλόσωμος από τον Ταϊλανδό, στόχευε στο λαιμό και την κλείδα. Ο Muen Plan αμύνθηκε με μια τεχνική, δημιουρώντας ένα τεχνητό τοίχο με τη χρήση, χεριών, αγκώνων, γόνατων και καλαμιών, που εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να εμποδίζουν τις επιθέσεις.
Ο δεύτερος ξένος, απογοητευμένος από την αδυναμία του αδερφού του να διαπεράσει την άμυνα του ταϊλανδού, παρενέβη στον αγώνα. Η παραβίαση της εθιμοτυπίας, μια προσβολή για το άθλημα, είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή του αγώνα και οι ξένοι να αποβληθούν.
Το Muaythai συνεχίζει να είναι ένα άθλημα θρύλων, θρυλικών μαχητών και θρυλικών πράξεων.
Ο μεγαλύτερος θρύλος, αυτός που ο κόσμος δυσκολεύεται να πιστέψει, είναι η απλή αλήθεια του αθλήματος: “Δεν μπορείς ποτέ να ηττηθείς”.